26.2.2013

Käytetystä paidasta saa hauskan huivin

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. S-marketista tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme uusimmasta lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 5.3.2013.

Käytetystä paidasta saa hauskan huivin


Tämän iloisen hapsuhuivin tekee kuka tahansa 15 minuutissa eikä edes ompelukonetta tarvita!

Idea: Näin käytetty, ehkä jo vähän tahrainenkin trikoopaita muuttuu kädenkäänteessä trendikkääksi asusteeksi. Valitse oman tyylisi mukaan työstettäväksi värikäs raitapaita, hillitty peruspaita ja perinteinen bändipaita. Pääasia on, että paita on puuvillatrikoota.

Tarvitset: Käytetyn trikoopaidan, mittanauhan, sakset.

Teet: Levitä paita tasaiseksi pöydälle ja leikkaa suorassa linjassa kainalosta kainaloon. Leikkaa helmasta huolittelukäännös pois ja tarvittaessa suorista reuna, älä leikkaa sivusaumoja auki. Leikkaa kankaan alareunaan n. 1 – 1,5 cm levyisiä ja n. 12 cm pitkiä hapsuja koko reunan mitalta. Viimeistele hapsut vetämällä niitä pitkittäissuunnassa, jolloin trikoo rullaantuu ja pitenee hiukan. Ota huivi käsiisi ja venyttele sitä poikittaissuunnassa haluamasi mittaiseksi. Mikäli huivi tuntuu liian paksulta, leikkaa yläreunasta pala pois.

Vinkki: Hapsujen leveys ja pituus vaikuttavat huivin tyyliin. Kokeile leikata hapsuja huivin kumpaankin reunaan!

Keuruulainen 19.2.2013