10.2.2013

Sanomalehti uudistaa vanhat valokuvakehykset

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. S-marketista tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme uusimmasta lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 19.2.2013.

Sanomalehti uudistaa vanhat valokuvakehykset


Vanhat, kuluneet valokuvakehykset saavat helposti uuden ilmeen kierrätyspaperilla. Voit käyttää kirjansivujen sijasta sanomalehteä, sarjakuvia tai vaikka värikkäitä mainoslehtisiä. Hillittyä kehystä varten paperin voi leikata ja sommitella symmetrisesti, villimmän version saa aikaiseksi revityllä paperilla ja vapaalla sommittelulla. Päästä luovuutesi valloilleen!
Tarvitset: Valokuvakehykset, kierrätyspaperia, nappeja, kuumaliimaa, liimaa (esim. Eri keeperiä) ja siveltimen.

Teet: Ota kehyksistä irti taustapahvi ja lasi. Leikkaa tai revi haluamastasi kierrätyspaperista noin seitsemän sentin kokoisia paloja valmiiksi. Laimenna Eri keeperiä hieman vedellä ja levitä sitä sitten siveltimellä tasaisesti paperinpalalle. Liimaa paperinpaloja vierekkäin ja lomittain, kunnes koko kehys on päällystetty. Silittele suurimmat rypyt suoraksi sormilla ja leikkaa ylimääräinen paperi pois kehyksen nurjalta puolelta. Työn viimeistelemiseksi levitä siveltimellä tasainen kerros liimaseosta kaikkialle ja anna kuivua kunnolla. Kiinnitä kehyksiin koristeeksi mielesi mukaan esimerkiksi nappeja tai paperikukkia kuumaliimalla.

Bonus: Samalla tekniikalla voit uudistaa myös taulun- tai peilinkehykset. Parhaiten onnistuvat yksinkertaiset, puiset kehykset, mutta koristeellisempiakin kehyksiä kannattaa kokeilla.

Keuruulainen 5.2.2013