25.3.2013

Valokuvakehykset muuntuvat pääsiäiskranssiksi

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. K-market Järvituulesta tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme uusimmasta lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 2.4.2013.

Valokuvakehykset muuntuvat pääsiäiskranssiksi

Idea: Erilaiset pääsiäiskranssit tuovat mukavasti kevään henkeä kotiin. Tämä kranssi tehdään vanhoihin valokuvakehyksiin ja se sopii niin oveen kuin pöytäkoristeeksikin. Pieniin kehyksiin mahtuu pari munaa ja tyyli muuttuu kun käytät taustalla meriheinän sijasta niintä tai vaikka höyheniä.Tarvitset: Vanhat valokuvakehyset, sanomalehteä, meriheinää, kananmunia, narua, sakset, puikkoliimaa, kuumaliimaa, askartelumaalia ja tuputtimen.

Teet: Ota vanhasta valokuvakehyksestä irti taustapahvi ja lasi. Leikkaa taustapahvin kokoinen pala sanomalehteä ja liimaa se kiinni taustapahviin. Puhalla kananmunat tyhjäksi ja huuhtele ne hyvin.
Maalaa kehykset tuputtamalla niihin kerroksittain ja hieman epätasaisesti väriä. Voit käyttää pohjana valkoista väriä ja tuputtaa kevysti vielä päälle esim. kultaa, ruskeaa, keltaista, vihreää tai harmaata maalia. Maalaa tuputtamalla varovasti myös munankuoret valitsemillasi väreillä. Aseta taustapahvi takaisin kehykseen ja kuumaliimaa meriheinää taustaan kiinni. Solmi narunpätkä toisen munan ympärille ja liimaa sitten munat kuumaliimalla kiinni taustaan.

Vinkki: Kananmunat saa helpoiten tyhjennettyä kun tökkää varovasti teräväkärkisellä veitsellä reiän munan pohjaan ja työntää sisälle mehupillin. Kun pilliin puhaltaa voimakkaasti, tulevat sisukset ulos reiästä.

Keuruulainen 19.3.2013