22.4.2013

Näin vanha nappi saa uuden elämän

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. K-market Järvituulesta tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme uusimmasta lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 30.4.2013.


Näin vanha nappi saa uuden elämän

Idea: Mummon nappilaatikko on ollut monen lapsen aarrelaatikko ja tähän rannekoruun voi sommitella ne kaikkein hienoimmat napit. Koru valmistuu nopeasti ja pujottelu onnistuu lapseltakin. Voit valita koruusi isompia tai  pienempiä nappeja tai keskittyä vain lempiväreihisi.
Tarvitset: Vanhoja nappeja, joustolankaa, sakset.

Teet: Sommittele napit haluamaasi järjestykseen pöydälle. Leikkaa joustolangasta n. 40 cm pituinen pätkä. Pujota ensimmäinen nappi langan keskikohtaan niin, että kummatkin langanpäät menevät saman reiän läpi, mutta eri puolelta nappia. Pujota langanpäät samalla lailla myös napin toisesta reiästä, jolloin nappi pysyy lankojen välissä nätisti suorassa. Pujota loputkin napin samalla lailla lankaan ja kun koru on sopivan mittainen ranteeseesi, pujota toinen langanpää ensimmäisen napin kohdalla olevan lenkin läpi ja solmi langanpäät umpisolmuun. Leikkaa ylimääräiset langanpäät pois.

Vinkki: Voit kokeilla pujottaa nappien kaveriksi esim. rikkinäisestä kaulakorusta purettuja helmiä.

Keuruulainen 16.4.2013