4.6.2013

Maalatut kivet tuovat järjestyksen kasvimaalle

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. K-market Järvituulesta tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme uusimmasta lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 11.6.2013.


Maalatut kivet tuovat järjestyksen kasvimaalle

Idea: Pienemmälläkin kasvimaalla on käyttöä kunnollisille, säänkestäville nimikylteille, etteivät mene salaatit ja porkkanat sekaisin. Sileistä kivistä maalaat helposti monivuotiset nimikyltit lempiväreissäsi niin kukkapenkkiin kuin kasvimaallekin. Ota perheen pienimmät mukaan maalaamiseen ja saat takuuvarmasti uniikit taidekivet pihasi koristeeksi.Tarvitset: Isohkoja kiviä, pensselin, lyijykynän, vedenkestävää maalia ja vedenkestäviä maalitusseja.

Teet: Pese kivet huolellisesti astianpesuaineen kanssa, huuhtele hyvin ja anna kuivua rauhassa. Maalaa kivet ensin pohjustukseksi kauttaaltaan vaalealla maalilla ja anna kuivua. Mikäli jälki ei ole ensimmäisen kerroksen jälkeen tasainen, maalaa vielä toiseen kertaan. Hahmottele jokaiseen kiveen lyijykynällä haluamasi kasvin kuva ja nimi ja maalaa ne sitten paikoilleen. Voit käyttää kirjoittamiseen myös vedenkestäviä maalitusseja.

Vinkki: Mikäli saatavilla ei ole vedenkestäviä maaleja, voit käyttää maalaamiseen myös vesiliukoisia askartelumaaleja ja käsitellä kivet esim. spray-lakalla maalin kuivuttua.

Keuruulainen 28.5.2013