19.8.2013

Jakkara uudistuu kirjaimellisesti

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. K-market Järvituulesta tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme uusimmasta lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 27.8.2013.

Jakkara uudistuu kirjaimellisesti 


Idea: Vanhaan puujakkaraan saa helposti uutta eloa kierrätyspaperilla. Voit koristella jakkaran hillitysti romaanien sivuilla tai jos haluat retromman ilmeen, voit käyttää vanhojen aikakauslehtien mainoskuvia. Värikkääseen sisustukseen tai lastenhuoneeseen sopii värikäs sarjakuvajakkara.
Tarvitset: Puujakkaran, hiomapaperia, kopiopaperia, kynän, puuliimaa (esim. Erikeeperiä), siveltimen, kierrätyspaperia, sakset, silitysraudan, kalustelakkaa.

Teet: Piirrä jakkaran istuinosasta malli kopiopaperille. Suunnittele ja sommittele kierrätyspaperi mallin päälle ja leikkaa palat valmiiksi. Huomaa, että paperia tulee vain yksi kerros, joten palat eivät saa mennä päällekkäin, vaan palat tulee leikata keskenään puskusaumaan. Hio kevyesti jakkaran istuinosan pinta ja tasoita mahdolliset epätasaisuudet. Levitä puuliimaa ohuehko kerros istuinosalle ja anna kuivua rauhassa kunnes pinta on kiiltävä. Asettele kierrätyspaperit istuinosan päälle oikeaan asentoon ja silitä paperit kiinni silitysraudalla, kahden pisteen lämmöllä. Kestävyyden takaamiseksi lakkaa istuinosa kolmeen kertaan kalustelakalla purkin ohjeiden mukaan.

Vinkki: Samalla tekniikalla voit uudistaa myös isomman kohteen, kuten pöydän tai lipaston.

Keuruulainen 13.8.2013