2.9.2013

Syyslehtien väriä pimeisiin iltoihin

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. K-market Järvituulesta tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme uusimmasta lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 10.9.2013.


Syyslehtien väriä pimeisiin iltoihin

Idea: Hämärtyviin syysiltoihin sopii kauniit kynttilälyhdyt. Persoonallisen lyhdyn loihdit nopeasti lasisesta säilykepurkista ja syksyn värikkäistä lehdistä. Valitse lyhdyksi pieni tai suuri purkki ja leikittele rohkeasti väreillä ja muodoilla! Voit askarrella lyhtyjä koko perheen kanssa, sillä tämä onnistuu pieniltäkin lapsilta.
Tarvitset: Lasipurkkeja, Erikeeper liimaa, siveltimen, sakset, kuivattuja puiden lehtiä, nauhaa tai villalankaa, tuikkukynttilöitä, koristehiekkaa.

Teet: Kerää kauniita lehtiä ja kuivata ne esimerkiksi kirjan välissä, painon alla, täysin kuivaksi. Laimenna liimaa vedellä hieman, jotta sitä on helpompi levittää siveltimellä. Levitä liimaa lasipurkin kylkeen pieni alue kerrallaan ja aseta haluamasi lehti liiman päälle. Silittele se käsin kiinni purkkiin ja levitä kerros liimaa myös lehden päälle. Jatka näin kunnes purkki on mieleisesi näköinen. Varmista vielä, että liimaa on kaikkien lehtien pääällä ja anna kuivua parin tunnin ajan. Voit viimeiställä purkin kietomalla purkin suulle villalankaa tai kaunista nauhaa. Purkin pohjalle kannattaa laittaa noin sentin kerros koristehiekkaa, jotta kynttilä pysyy paremmin pystyssä eikä lämpö kohdistu suoraan purkin pohjaan. Huomaa, että lasipurkeissa on aina ylikuumenemis- ja jopa räjähtämisvaara, älä käytä lyhtyä palavalla alustalla. Ole aina varovainen kynttilöiden kanssa äläkä jätä niitä palamaan ilman valvontaa.

Vinkki: Jos haluat tehdä lyhtyjä ulkokäyttöön, käytä liimana ulkokestävää puuliimaa. Purkin suuhun voi myös pyörittää metallilangasta lenkin ja laittaa lyhdyt puuhun roikkumaan.

Keuruulainen 27.8.2013