14.10.2013

Etanapostia kierrätyskuorissa

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. K-market Järvituulesta tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme syyskuun lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 22.10.2013.

Etanapostia kierrätyskuorissa

Idea: Mikään ei ole mukavampaa kuin saada ihkaoikea kirje postissa! Persoonalliset kirjekuoret syntyvät kädenkäänteessä paperinkeräykseen joutavista aikakauslehdistä. Lasten synttäritervehdyksiin voi taitella kuoren vaikka sarjakuvista ja kulinaristin kirjeeseen sopii reseptisivuista tehty kuori.

 
Tarvitset: Aikakauslehtiä, viivottimen, kynän, sakset, paperiliimaa.

Teet: Selaa aikakauslehtiä ja etsi niistä koko sivun kokoisia, houkuttelevia kuvia. Esimerkiksi ruoka-, muoti- ja puutarhasivut ovat usein näyttäviä ja värikkäitä. Helpoimman kirjekuoren saat taiteltua, kun leikkaat sivun irti ja taita sen pitkittäissuunnassa kaksinkerroin niin, että toinen puoli jää n. 3 senttiä pidemmäksi kuin toinen. Levitä liimaa kapeasti kuoren sivuille ja liimaa kiinni. Kuvassa olevien kirjekuorten tekemiseen käytettiin mallina käytettyä kirjekuorta, jonka liimaukset avattiin varovasti. Piirrä mallin avulla muodot valitsemallesi paperille, leikkaa muoto irti ja taittele alkuperäisen kirjekuoren mallin mukaisesti. Liimaa saumakohdat paperiliimalla kiinni. Jotta osoite tulisi selkeästi esiin kuoresta, käytä valkoisia osoitetarroja, joihin kirjoitat vastaanottajan tiedot.

Vinkki: Netistä löytyy useita ilmaisia kirjekuorikaavoja, joita voi hakea esim. hakusanoilla ”envelope templates”.

Keuruulainen 8.10.2013