28.10.2013

Rullaa kirjansivut sisustuskranssiksi

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. K-market Järvituulesta tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme syyskuun lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 5.11.2013.

Rullaa kirjansivut sisustuskranssiksi

Idea: Vanhojen kirjojen sivut kelpaavat paperinkeräykseen, mutta voit tehdä niistä myös näyttävän kirjakranssin. Voit liimata kranssin keskelle kivan kuvan lehdestä tai vaikka palan suosikkitapettiasi. Mikäli haluat värikkäämmän kranssin, voit käyttää tekemiseen vanhojen kirjansivujen lisäksi esim. sarjakuvalehtiä.Tarvitset: Vanhan kirjan, nitojan, kuumaliimaa, paperiliimaa, tukevaa pahvia, värillistä pahvia, mieleisesi kuvan, sakset, erikokoisia lautasia malliksi, narua tai nauhaa.

Teet: Revi vanhasta kirjasta 40-50 sivua irti ja siisti repimisreuna saksilla. Piirrä tukevalle pahville ruokalautasta apuna käyttäen ympyrä ja leikkaa se irti. Rullaa kirjansivuista noin 20-25 tötteröä sekä pitkittäissuunnassa että vinottain. Nido jokainen tötterö tyvestään, jottei se purkaudu auki. Sommittele pahvipohjalle ensin pitkittäissuuntaan rullatut tötteröt ja kun olet tyytyväinen niiden sijaintiin, liimaa ne kiinni kuumaliimalla. Sommittele nyt aiempien tötteröiden väliin vinottain rullatut tötteröt ja liimaa kiinni. Piirrä värilliselle pahville leipälautasen avulla ympyrä ja leikkaa se irti. Leikkaa haluamasi kuva ympyrän muotoon esim. kahvitassia apuna käyttäen ja liimaa kuva paperiliimalla värilliselle pahville. Liimaa koriste kuumaliimalla tötteröiden päälle. Ripustamista varten kuumaliimaa kranssin nurjalle puolelle pätkä narua tai nauhaa.

Vinkki: Kranssi voi toimia myös upeana muistokehyksenä. Tee tötteröt kellastuneesta paperista ja liimaa keskelle esim. isovanhempien hääkuva. Ripustusnauhaksi sopii herkkä pitsinauha.

Keuruulainen 22.10.2013