12.10.2013

Taitoisa esittäytyy

Taitoisan syötävän ihanat lakukorut saavat niin pienet kuin isotkin huokailemaan ihastuksesta. Värikkäistä puuhelmistä ja yksitellen käsityönä tehdyistä lakupaloista syntyy niin kaulakoruja, avainnauhoja kuin korviksiakin. Mutta kuka näitä herkkuja oikein valmistaa?Kuka olet?
Raija Pyssysalo, ikää 50+. Koulutukseltani olen mallimestari, mutta vaatetusalan töiden lisäksi työkokemusta on teatterista toimisto- puvustus- ja pukuhuoltotöistä ja pari vuotta kuiskaajanakin. Viimeiset 15 vuotta olen opettanut Tampereen työväenopistossa tekstiilitöitä, erityisesti huovutusta. Päätoimisena yrittäjänä nyt neljättä vuotta.
  
Millainen on yrityksesi?
Yhden naisen työpaja ja puoti Tampereella Kalevan kaupunginosassa. Takahuoneessa syntyy koruja, puodin puolella myynnissä on omia ja muiden käsityöläisten koruja sekä puuhelmiä ja korutarvikkeita. Lisäksi on vielä nettikauppa.
  
Mikä tuotteistasi on oma suosikkisi?
Olen itse huono käyttämään koruja (suutarin lapset...), mutta messumatkoille ja joskus muutenkin laitan kaulaani mieluusti oikein värikkään Laku-avainkorun.

Mikä sinua inspiroi?
Värit, luonnonmateriaalien esim. villan ja puun lämpöisyys. Ruska.
  
Salainen haaveesi?
Että olisi joskus aikaa leikkiä ja hullutella eri materiaalien kanssa ja antaa mielikuvituksen poiketa vähän siellä mahdottomankin puolella.

Taitoisan kotisivut löydät osoitteesta: www.taitoisa.fi