9.12.2013

Kipriikka esittäytyy

Kipriikan käytännölliset ja kauniit tuotteet ovat tuttuja monelle Tiltaltin asiakkaalle. Hauskat avaimenperät, yrttikeinut ja kauppakassit syntyvät rakkaudella, mutta kenen käsissä?

Kuka olet?
Kipposen Riikka Petäjävedeltä, käsityöläinen omassa yrityksessä nimeltään Kipriikka. Koulutukseltani olen tekstiilialan artenomi ja käsityönopettaja. Kahden lapsen äiti, yhden miehen vaimo ja kissan huoltaja.
  
Millainen on yrityksesi?
Kipriikka on yhden naisen omassa kotona työhuoneella pyörittämä pienyritys, joka valmistaa pääosin kierrätetyistä ja ylijäämäkankaista ja materiaaleista erilaisia säilyttimiä arjen järjestyksen ylläpitoa helpottamaan ja piristämään. Joihinkin tuotteisiin painetaan käsin erilaisia tekstejä kertomaan esim. mitä tuotteessa on tarkoitus säilyttää.  Koska tuotteita valmistetaan enimmäkseen kierrätetyistä kankaista, ovat ne lähes uniikkeja. Tavoitteena on, että materiaalit ovat mahdollisuuksien mukaan kierrätettyjä tai että tuotteet sinällään kannustavat ympäristöystävällisempään toimintaan kuten esim. kestohedelmäpussit ja kangaskauppakassit. Minulle on tärkeää, että kivan ulkonäön lisäksi tuotteen tulee olla käytännöllinen, esilläpidettävä ja kestää käyttöä.
  
Mikä tuotteistasi on oma suosikkisi?
Omaa varsinaista suosikkia on aika vaikea nimetä, mutta mukavinta on ehkä avaimenperien valmistaminen.

Mikä sinua inspiroi?
Rakastan kaikkia ihania vanhoja  1950-70-lukujen kankaita ja niiden kuvioita. Kankaiden värien ja kuvioiden yhdistely riippumatta siitä, onko kangas uudempaa vai vanhempaa tuotantoa, on insiproivaa ja tekee tuotteelle aina uuden "ilmeen". Erilaiset arjen haasteet esim. tavaroiden säilytyksessä ovat inspiroivat keksimään esilläpidettäviä ratkaisuja ja monien tuotteiden alku on ollut selkeästi oma tarve löytää ratkaisu jollekin ongelmalle.
  
Salainen haaveesi?
Toivoisin, että joskus tulevaisuudessa pystyisin teettämään ompelutöitä alihankintana Suomessa,  ja voisin itse keskittyä enemmän uusien juttujen ideointiin ja protyyppien tekoon. Haluaisin teettää myös oman, kotimaassa painetun painokangasmalliston .

Kipriikan kotisivut löydät osoitteesta: www.kipriikka.fi